1. Festival piva Novo mesto, Gostišče Loka Novo mesto

18.4.2015 | 13:00

18. aprila bo od 13. ure naprej na idilični lokaciji v Novem mestu (Gostišče Loka) potekal premierni festival piva v Novem mestu.

V Sloveniji se kultura pitja piva v zadnjem obdobju močno dviga. Zasluge lahko pripišemo pojavu številnih mikropivovarn, novih uvoznikov raznolikega piva in seveda tudi organiziranim dogodkom, ki promovirajo dobro pivo.

V Novo mesto prihaja pravi praznik piva, ki bo poskrbel za raznovrstnost piva, kot je še nismo videli. Svoje pivo bo predstavilo več kot 15 razstavljalcev (HumanFish, Vizir, Carniola, Union, Reservoir Dogs, Pivarna, Beeryard, Bernard, ...) kar pomeni, da nas čaka krepko čez 100 različnih vrst piva!

Prisotno bo tudi društvo ljubiteljev domačega pivovarstva, trgovina s sestavinami za domače pivovarstvo, steklarna z izjemno tradicijo proizvodnje pivskih kozarcev, ... Poskrbljeno pa bo tudi za izvrstno hrano, ki se bo odlično podala k izbranemu zvarku. Na festivalu bo prikazan tudi postopek varjenja piva, potekalo bo zanimivo predavanje o pivu, ...

Organizator dogodka je ekipa Pivopis.si, ki prihaja iz Novega mesta in stoji za istoimenskim portalom, na katerem se ljubitelji piva zbirajo, družijo in pogovarjajo o pivu.