Hiška eksperimentov na obisku

7.11.2014 | 15:00

Grmske osnovnošolce je obiskala Hiška eksperimentov. (Foto: M. Ž.)

Grmske osnovnošolce je obiskala Hiška eksperimentov. (Foto: M. Ž.)

Hiška eksperimentov na obisku
Hiška eksperimentov na obisku

Novo mesto - Hiška eksperimentov - mobilna Hiša eksperimentov - je včeraj dopoldne obiskala osnovno šolo Grm in jo tako za en dan spremenila v center raziskovanja in izobraževanja. Zasedla je dva razreda, katera je opremila s preko štiridesetimi mobilnimi interaktivnimi eksperimenti, in pripravila dve znanstveni dogodivščini. Otroci so bili navdušeni.

Hiša eksperimentov skuša svoje obiskovalce navdušiti za učenje, raziskovanje, radovednost, postavljanje vprašanj in odgovorov. Priljubljeni center znanosti ima svoj sedež v Ljubljani, s Hiško eksperimentov pa je prisluhnila želji otrok po Sloveniji, da jih obišče v njihovem kraju.

»Izdelavo Hiške eksperimentov sta nam omogočila globalna pokrovitelja – farmacevtska družba Lek, član skupine Sandoz, in Telekom Slovenije, ker pa si želimo, da je naš obisk za učence in šole popolnoma brezplačen, pa smo se obrnili tudi na lokalne pokrovitelje in občine,« je povedal direktor Hiše eksperimentov dr. Miha Kos.

Z obiskovanjem so tako začeli oktobra v Lendavi, osnovna šola Grm je četrta po vrsti, pri njenem obisku pa so jih podprli Adria Mobil, Revoz in novomeška občina.

M. Ž.

Galerija

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava