Najbolj kulturna je OŠ Ledina; naslov tudi OŠ Mokronog

21.9.2014 | 07:55

Najbolj kulturna je OŠ Ledina; naslov tudi OŠ Mokronog
Foto: M. L.

Foto: M. L.

Foto: M. L.

Foto: M. L.

Brežice - Javni sklad za kulturne dejavnosti je razglasil ljubljansko osnovno šolo Ledina za najbolj kulturno šolo 2014. Prireditev z razglasitivijo je organiziral v Domu kulture Brežice v sodelovanju z osnovno šolo Brežice, ki je naslov najbolj kulturna šola osvojila v letu 2013.

Na prireditvi so razglasili imena skupno 86 osnovnih šol, ki so z različnimi dejavnostmi letos osvojile naslov kulturna šola.

Kulturna šola leta 2014 v kategoriji velike šole je postala OŠ Franca Rozmana – Staneta Maribor, kulturna šola leta v kategoriji srednje velike šole je postala Tretja OŠ Murska Sobota, kulturni šoli leta v kategoriji male in podružnične šole pa sta postali OŠ Mokronog in dvojezična OŠ Dobrovnik.

Nekatere šole so prejela posebna priznanja, ki še posebej izstopajo na posameznem kulturnem področju. Dobile so jih OŠ Notranjskega odreda Cerknica (likovna dejavnost), OŠ Antona Šibelja – Stjenka Komen (zborovska dejavnost), OŠ Pohorskega odreda Slovenska Bistrica – podružnična šola Zgornja Ložnica (lutkarstvo), OŠ Naklo (folklora), OŠ Belokranjskega odreda Semič (film in video), OŠ Dobova (ples), OŠ Frana Roša Celje (literatura in novinarstvo), OŠ Lava Celje (kulturna dediščina), OŠ Miklavž pri Ormožu (debatni klub), OŠ Antona Aškerca Velenje (medgeneracijsko povezovanje).

Na prireditvi, ki jo je povezovala vodja novomeške območne izpostave sklada Klavdija Kotar, so udeležence nagovorili ravnateljica OŠ Brežice Marija Lubšina Novak, brežiški župan Ivan Molan in direktor sklada Igor Teršar.

Osnovna šola Brežice je v okviru prireditve predstavila svoj muzikal Čisto navaden dan.

V organizacijo prireditve se je vključil tudi brežiški zavod za šport.

M. L.

Galerija

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava