dolenjska

FOŠ hitro polni študijske klopi

14.11.2011 | 12:05 | B. Blaić

Boris Bukovec (Foto: B. B., arhiv DL)

Boris Bukovec (Foto: B. B., arhiv DL)

Novo mesto - Na novomeški Fakulteti za organizacijske študije (FOŠ) so v študijskem letu 2011/2012 na dodiplomski, magistrski in doktorski program vpisali 74 novih študentov, skupaj pa so letos vpisani 103 študentje, je na današnji novinarski konferenci povedal dekan FOŠ Boris Bukovec.

Okoli 55 odst. študentov prihaja z Dolenjske in Bele krajine, ostali so iz drugih delov Slovenije, je poudaril Bukovec. Povečanje števila študentov so pričakovali, saj so letos prvič razpisali tudi prvostopenjski študij (menedžment kakovosti), na katerega se je v 2. letnik vpisalo 45 študentov. Prvi letnik prvostopenjskega študija bodo sicer začeli izvajati prihodnje leto, ko naj bi skupno število študentov doseglo 150.

Bukovec ob naraščanju študentov in doktorantov (lani se jih je vpisalo 10, letos pa še 10 novih) upa tudi na skorajšnjo prostorsko rešitev fakultete, ki svoj program začasno izvaja v prostorih URS-a. Vsi študenti so vpisani na izredni program, saj FOŠ koncesije države (še) nima, obeti, da bi jo dobili za naslednje študijsko leto, pa tudi niso nič kaj dobri, pravi Bukovec, ki je sicer z naraščanjem števila vpisanih in akademskega zbora, ki zdaj šteje 32 članov, zadovoljen.

Bukovec je na novinarski konferenci predstavil tudi zadnjo pridobitev fakultete, certifikat kakovosti ISO 9001, s katerim je FOŠ po njegovih podatkih postala šele druga slovenska fakulteta, ki je pridobila ta dokument.

Decembra bo sicer minilo tri leta, odkar je bila FOŠ vpisana v sodni register, zato bodo 6. decembra, ob 19. uri v Trdinovi veliki dvorani Kulturnega centra Janeza Trdine v Novem mestu, priredili slavnostno akademijo, na kateri bo osrednji govornik predsednik SAZU prof. dr. Jože Trontelj.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava