FOTO: Brežice 2010 v podrobnostih

1.10.2010 | 17:30

FOTO: Brežice 2010 v podrobnostih
FOTO: Brežice 2010 v podrobnostih
FOTO: Brežice 2010 v podrobnostih

Brežice - Otvoritev likovnih izdelkov udeležencev kolonije Brežice 2010 je že na začetku povezala glasbo in likovno umetnost. Citrarka Tinka Budič je vse avtorje in navzoče popeljala v svet detaljev, ki so jih ljubiteljski likovniki ustvarjali na svojih platnih. V okviru delavnice, ki jo je organizirala območna izpostava javnega sklada za kulturne dejavnosti iz Brežic, je kot mentor sodeloval priznani brežiški slikar Vlado Cedilnik.

23 avtorjev je iskalo skrite in manj skrite detalje na brežiških ulicah, na fasadah stavb in podobno. Kot je povedala vodja območne izpostave Simona Rožman Strnad, so zadovoljni z odzivom avtorjev, članov likovnega društva Brežice, prav tako pa jih veseli, da se v delo društva vključujejo vedno novi in novi ljubiteljski likovniki. Pozna se vloženega veliko truda na nenehnem izobraževanju, kjer člani ne le izpopolnjujejo svoje tehnično znanje v uporabi različnih likovnih tehnik, ampak tudi v motiviki.

Razstava, ki so jo odprli v prostorih upravne enote Brežice, bo na ogled približno mesec dni, seveda je možen ogled v delovnem času. Mentorju Cedilniku, razstavljalcem in citrarki so se zahvalili s priložnostnim znakom pozornosti in jih povabili k podobnim ustvarjalnim delavnicam tudi v prihodnje.

Tekst in foto: Davor A. Lipej

Galerija

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava