šport

Drkušić uradno posojen v Crveno zvezdo

16.8.2024 | 19:30 | STA; M. K.

Beograd - Slovenski nogometni reprezentant Vanja Drkušić, ki je v torek postal novopečeni član ruskega Zenita iz Sankt Peterburga, bo v prihodnji sezoni kot posojen nogometaš zastopal barve srbske Crvene zvezde, je klub iz Beograda danes potrdil na Instagramu.

Foto: FB Crvena zvezda

Foto: FB Crvena zvezda

Slovenski branilec, ki se je z izbrano vrsto izkazal na evropskem prvenstvu v Nemčiji, je pred tremi dnevi z Zenitom podpisal petletno pogodbo, pred tem je bil 24-letnik član ruskega Sočija, ta je v minuli sezoni izpadel iz prve lige.

A Drkušić v Rusiji ne ostaja dolgo, saj bo za eno leto posojen beograjski Crveni Zvezdi, član katere je pred časom postal še en slovenski reprezentant, nekdanji kapetan ljubljanske Olimpije Timi Max Elšnik.

Dolenjec je s prvimi besedami, kot poroča časnik Ekipa, takoj navdušil (zahtevne) navijače na Marakani. 

"S podpisom pogodbe s Crveno zvezdo so se mi uresničile otroške sanje. Vesel sem, da sem tukaj in komaj čakam, da začnem trenirati. Za mano je odlično poletje, naprej z reprezentanco, s katero smo na evropskem prvenstvu ustvarili odličen rezultat, ki se od nas ni pričakoval. Nato sem podpisal za veliki Zenit, ki pa mi je - hvala bogu - dopustil, da pridem v Zvezdo. Komaj čakam, da oblečem Zvezdin dres, da pritečem pred polno Marakano in pomagam ekipi do uvrstitve v ligi prvakov. Verjamem, da se bom hitro adaptiral, ker veliko igralcev že poznam, seveda Timija iz reprezentance najbolje," je bil ob podpisu pogodbe čustven Drkušić, ta bo oblekel dres s številko 33.

Foto: FB Crvena zvezda

Foto: FB Crvena zvezda

Drkušić, ki je v članski reprezentanci Slovenije zbral 11 nastopov, je kariero začel pri Krki in Krškem, nato se je preselil na Nizozemsko k Heerenveenu, v Italijo k Rendeju, pred odhodom v Rusijo, kjer je igral zadnje tri sezone, pa je bil še član ljubljanskega Brava.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava